nieuws

Ballast Nedam pakt Schotse opdracht van 208 miljoen

bouwbreed

nieuwegein ­ Een consortium onder leiding van Ballast Nedam heeft in Schotland een opdracht van 208 miljoen euro binnengehaald. Partners bij de uitvoering van de werkzaamheden zijn Noble & Co, FES en Wilshier FM.

Voor het geld worden zes scholen voor het middelbaar onderwijs in East Lothian Council opgeknapt en uitgebreid. Tot het pakket behoort eveneens de bouw van een ontspanningscentrum plus een zwembad voor wedstrijd­ en plezierzwemmers. East Lothian ligt even ten oosten van de Schotse hoofdstad Edingburgh. Van het geld wordt 66 miljoen euro besteed aan bouwactiviteiten. De overige 142 miljoen zijn bestemd voor het gedurende een periode van 32 jaar beheren en onderhouden van de gebouwen. De dit jaar te beginnen bouwwerkzaamheden zullen in de zomer van 2004 worden afgerond. Ballast Nedam constateert dat na de overdracht van de aandelen in de joint venture Ballast Ham Dredging aan de Hollandsche Beton Groep , op 30 december 2002, misverstanden zijn gerezen. Volgens de raad van bestuur is in verschillende publicaties ten onrechte de indruk gewekt dat nieuwe garanties zijn afgegeven.

Fusie

“Bij de fusie van de baggerdivisies van Ballast en HBG in 2000 zijn over en weer garanties en vrijwaringen gegeven. Onder andere voor de financiële afwikkeling van oude projecten. Voor zover nodig heeft Ballast Nedam hiervoor al voorzieningen getroffen.” Volgens de raad van bestuur is aan de oude garanties en vrijwaringen niets veranderd bij de transactie aan het slot van 2002. Omdat Ballast Nedam geen aandeelhouder meer is van baggeraar Ballast Ham Dredging, werd ter wille van de oude afspraken een bankgarantie afgegeven.

Reageer op dit artikel