nieuws

Amstelland pakt stedelijke herontwikkeling creatief aan

bouwbreed Premium

amsterdam ­ Amstelland MDC gaat met een nieuw bedrijf de markt voor stedelijke herontwikkeling op. Onder de naam Odeon zoekt de projectontwikkelaar oude wijken en buurten in steden door heel het land. Bij de herontwikkeling van het gebied streeft Odeon ernaar de oude gebouwen en sfeer van het stadsdeel zo veel mogelijk te behouden.

De nieuwe onderneming staat onder leiding van H. Michel, voormalig directeur van de uit de corporatiewereld afkomstige projectontwikkelaar De Principaal. Michel boekte met de formule van Odeon veel succes bij zijn voormalige werkgever.

Amstelland verwacht binnen drie jaar op een omzet van 35 tot 50 miljoen euro te zitten. Volgens Michel moet Odeon voor die ambitie ongeveer 300 tot 400 woningen per jaar ontwikkelen. Daarvoor wil hij een poule van projecten samenstellen waaraan in verschillende tempo’s wordt gewerkt. Odeon, dat per 1 februari met ongeveer vijf medewerkers van start gaat, voert op het moment verkennende gesprekken met gemeenten. Michel hoopt het personeelsbestand van Odeon in drie jaar tijd uit te kunnen breiden naar zo’n dertig mensen.

Odeon richt zich bij herontwikkeling van stedelijk gebied niet alleen op woningen. Scholen, bedrijfsruimten en winkelpanden worden ook door de nieuwe onderneming aangepakt.

Reageer op dit artikel