nieuws

Afgebrand winkelcentrum Wageningen wordt gesloopt

bouwbreed

wageningen ­ Het Wageningse winkelcentrum de Tarthorst, dat in de nieuwjaarsnacht afbrandde, wordt gesloopt. Het gemeentebestuur van Wageningen heeft dinsdag een vergunning voor de sloop afgegeven.     

De brand vernielde vijftien winkels en twee horecagelegenheden. Er loopt nog een onderzoek naar de oorzaak van de brand, die voor miljoenen heeft beschadigd. De technische recherche sluit brandstichting nadrukkelijk niet uit, hoewel het de vraag is of dat mogelijk opzettelijk of per ongeluk door vuurwerk is gebeurd. Volgens de politie zijn er nog geen verdachten aangehouden.      De sloper begint zo snel mogelijk met het karwei, maar eerst moet onderzocht worden wat de beste methode is om het centrum tegen de vlakte te gooien. Het is voorlopig wel de bedoeling dat er op de plek van de Tarthorst nieuwe winkels komen, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel