nieuws

Plan kunstijsbaan Hoorn financieel bijna rond

bouwbreed

hoorn – Het plan voor de bouw van een overdekte kunstijsbaan in Hoorn is financieel bijna rond. Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland toonden zich positief over een bijdrage van bijna 3,7 miljoen euro. Ook de dertien West-Friese gemeenten dragen bij in de kosten. Provinciale Staten moeten nog groen licht geven.

De initiatiefnemer, de stichting West-Friese Kunstijsbaan, hoopt de hal medio 2004 in gebruik te kunnen nemen. De bouwkosten bedragen 11 miljoen euro. West-Friesland telt van oorsprong een grote schare schaatsliefhebbers. Een eigen kunstijsbaan heeft de regio echter niet. Om die reden richtte een aantal schaatsers een speciale stichting op die als doel heeft de bouw van een dergelijke baan te bewerkstelligen. De gemeente Hoorn werkt nauw samen met de stichting. Het bestemmingsplan biedt namelijk ruimte aan een ijshal die staat gepland in het gebied tussen de stad en de A7. De gemeente treedt ook op als opdrachtgever. Volgens voorzitter A. Steltenpool van de ijsbaanstichting is de hal eenvoudig van opzet. Jaarlijks biedt zij plaats aan zo’n 250.000 schaatsers. De gemeente wil rond de hal een discotheek en een evenementencomplex met bioscoop realiseren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels