nieuws

Nieuwe serie liften Alimak

bouwbreed

Nieuwe serie liften Alimak

den haag – De Zweedse liftenfabrikant Alimak heeft een nieuwe generatie bouwliften van de serie SE op de markt gebracht. De liften zijn beschikt voor vervoer van materiaal en mensen. Alimak maakt deel uit van het Zweedse Intervect, evenals de Nederlandse fabrikant Hek uit Middelbeers. De serie is leverbaar met dertig maten cabines. De kleinste is 78 bij 104 centimeter en is geschikt als personenlift voor toren- en portaalkranen. De grootste cabine meet 156 bij 300 centimeter. De capaciteiten lopen uiteen van 300 tot 2400 kilogram, de stijg- en daalsnelheid varieert van 0,4 tot 1,2 meter per seconde. Met de standaard accessoires is de maximale hijshoogte 250 meter. Alimak levert vier typen masten, die onderling uitwisselbaar en combineerbaar zijn. De masten zijn van gegalvaniseerd staal, de cabine is standaard uitgevoerd in aluminium wandpanelen. In omgevingen waar corrosie een rol speelt, zoals zeehavens, kan de cabine worden geleverd in roestvast staal. Ook is veel aandacht besteed aan de veiligheid. Als de cabine door welke omstandigheid dan ook een te hoge snelheid krijgt, gaat automatisch de motor uit en wordt de cabine langzaam tot stilstand gebracht. Bij stroomuitval kan de lift vanuit de cabine naar het onderliggende etageplatform worden gebracht. De liften behoeven normaal periodiek onderhoud. De fabrikant biedt wereldwijd servicecontracten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels