nieuws

Bouwbedrijf Van Wijnen op zoek naar overnames

bouwbreed

baarn – Het bouwbedrijf Van Wijnen wil groeien. Op eigen kracht gaat dat niet snel genoeg en daarom zoekt een van ’s lands grootste bouwondernemingen naar overnames.

Dat zegt commercieel directeur C. van Bemmel in een interview met deze krant. Hij wil de omzet van het Baarnse bedrijf met bijna de helft laten groeien. Met name ondernemingen in gebieden waar de bouwer/projectontwikkelaar nog geen volledige dekking heeft, zijn bij de bestuurder in trek. Zijn voorkeur gaat uit naar kandidaten die net als Van Wijnen een aanzienlijk deel van de omzet uit projectontwikkeling halen. Wat betreft zijn grondbeleid volgt Van Bemmel een voorzichtiger koers. In tegenstelling tot veel andere bouwbedrijven beheert hij geen grote grondportefeuille om de productie op peil te houden. De oud-wethouder van Almere werkt liever met gemeenten samen om zo het risico te verkleinen. Het nauwe contact met lokale bestuurders garandeert de doorgang van het project en voorkomt grondinvesteringen die op de lange termijn minder rendabel blijken dan was becijferd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels