nieuws

HBG brengt twee materieeldiensten samen onderdak

bouwbreed

lelystad – Het lijkt wel een HBG feestje. Een gebouw op het nieuwe bedrijventerrein Oostervaart-Oost in Lelystad van en vóór HBG, dat het ook ten dele realiseert. Achtduizend vierkante meter kantoor- en bedrijfsruimte komt hier, voor de huisvesting van twee materieeldiensten.

Het officiële startsein door wethouder R. Bootsma luidde de aanvang van de bouw in van de nieuwe huisvesting voor HBG Materieelservice. Dit onderdeel van HBG verzorgt de complete inrichting van de bouwplaatsen van de Rijswijkse onderneming in Nederland. Op het nieuwe bedrijventerrein van ongeveer 50.000 vierkante meter komen de twee materieeldiensten van HBG Bouw en Vastgoed, uit Den Haag en Zwolle, samen. Het gebouw, waarvan een deel in drie bouwlagen wordt uitgevoerd, krijgt een totaal vloeroppervlak van 8000 vierkante meter en is in eigen huis ontworpen door de afdeling Engineering van HBG Bouw en Vastgoed. Het resultaat is een gebouw met het accent op een integratie van de kantoorruimten en de bedrijfshal. Het geheel is ontworpen vanuit het logistieke proces van Materieelservice. Bouwkundig aannemer is Unidek Volumebouw uit Gemert. HBG Civiel is verantwoordelijk voor de terreinafwerking. Naar verwachting vindt de oplevering in november plaats.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels