nieuws

Zonnewoningen krijgen voortaan een certificaat

bouwbreed

Zonnewoningen krijgen voortaan een certificaat

nijmegen ­ Voorzitter van het Wereld Natuur Fonds H. Wijers heeft in Nijmegen het certificaat zonnewoning ten doop gehouden. Het keurmerk geeft de garantie dat woningen bijzonder energievriendelijk zijn en bij de bouw gebruik is gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. De zonnewoningen vormen een bijdrage aan het tegengaan van een klimaatverandering en de dreigende ontbossing. SKW Certificatie, bekend van het woonkeur, zal het certificaat zonnewoning beheren. In de eerste helft van 2003 start de bouw van de eerste projecten met zonnewoningen in Den Haag, Harderwijk en Apeldoorn. Bijna twintig partijen, waaronder gemeentes en projectontwikkelaars, hebben afgesproken om tussen nu en 2004 minimaal 1500 zonnewoningen te realiseren.

Reageer op dit artikel