nieuws

Zeppelin geeft beeld bouwhoogte Zutphen

bouwbreed Premium

Zeppelin geeft beeld bouwhoogte Zutphen

zutphen ­ Wat is de mening van Zutphenaren als het om hoogbouw gaat? De stichting Zuytvenne en de gemeente Zutphen hebben geprobeerd met behulp van een zeppelin een antwoord te krijgen op deze vraag. De zeppelin moest een indruk geven van de hoogte van een appartementencomplex in de nieuwbouwplannen van Zuytvenne, een stichting voor ouderenzorg in Zutphen. De inspraakprocedure voor het nieuwe bestemmingsplan, dat onder andere de bouw van het appartementencomplex mogelijk moet maken, is hiermee begonnen. De skyline van ‘torenstad’ Zutphen wordt gedomineerd door zeven torens. Daar zijn geen appartementencomplexen bij. De nieuwe toren is nodig omdat de gebouwen van Zuytvenne niet meer voldoen aan de eisen. Naast de bouw van de appartemententoren behelst het ontwerp­bestemmingsplan huisvesting voor starters en senioren die zorg nodig hebben. Daarnaast zal ruimte worden gecreëerd voor andere zorgfuncties zoals huisartsenpraktijken en kinderdagverblijven.

Reageer op dit artikel