nieuws

Winkels in bankpand Rembrandtplein

bouwbreed

amsterdam ­ Het voormalige hoofdkantoor van ABN Amro aan het Rembrandtplein in Amsterdam wordt geschikt gemaakt voor de vestiging van winkels, horeca, kantoorruimte en een hotel. De Kroonenberg Groep en Bouwfonds Vastgoedontwikkeling hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Het kantoorgebouw van circa 45.000 vierkante meter, waarvan het oudste deel dateert uit 1926, wordt geheel gestript. Alleen de monumentale gevel aan het Rembrandtplein blijft overeind. Op de onderste bouwlagen worden winkels en horecavoorzieningen gevestigd. Daarnaast is er ruimte voor kantoren en een hotel. Verder is er wellicht sprake van uitbreiding van museum Willet Holthuysen. De achterzijde van het bankgebouw grenst aan het museum. Het Amsterdams Historisch Museum, beheerder van het museumgebouw, is daarover nog in gesprek met de ontwikkelaar. De start van de bouw is medio 2003 voorzien en neemt twee jaar in beslag. Het investeringsbedrag is niet bekend gemaakt. Door de markante ligging van het complex verwacht de ontwikkelaar geen problemen bij het vinden van huurders.

Reageer op dit artikel