nieuws

Wienerberger ruilt bedrijven met SPZ

bouwbreed Premium

wenen ­ De bouwstoffenconcerns Wienerberger en Schlagmann ruilen in Duitsland negen bedrijven met Portland­Zementwerk Wiesböck (SPZ). Doel van de ondernemingen is zich verder te concentreren op hun kernactiviteiten. Wienerberger ­ moedermaatschappij van onder andere Terca ­ beschikt over de helft van de aandelen van Schlagmann Baustoffwerke.

In het kader van de door de mededingingsautoriteit nog goed te keuren transactie, neemt Schlagmann de Bayerische Ziegelunion met vestigingen in Isen, Aichach en Eisenfelden over. Gelijktijdig integreert Wienerberger de baksteenfabriek Baalberge met de gevelfabrieken Baalbergen en Büchwäldchen, plus de binnenmurenbaksteenfabriek Wiesenfeld in de organisatie. SPZ van zijn kant neemt drie Beierse Schlagmann­vestigingen over; in Lanhofen, Dollnstein en Rosenau.

Reageer op dit artikel