nieuws

Vulling luier ruimt gevaarlijk afval op

bouwbreed Premium

Vulling luier ruimt gevaarlijk afval op

den haag ­ Aanvankelijk ontwikkeld voor ‘persoonlijke hygiëne’, maar geschikt voor om het even welke toepassing. Proctor & Gamble ontwikkelde een vezelachtig materiaal uit stijve, gekrulde en gedraaide cellulosevezels met een brugverbinding dat snel vloeistoffen opneemt en lang vasthoudt. Proctor & Gamble past het materiaal inmiddels toe in producten als luiers, maar ziet ook mogelijkheden om er bijvoorbeeld gevaarlijk afval mee op te ruimen, vloeistoffen mee te filteren en om het als isolatiemateriaal te gebruiken. De vezels hebben een goede doorlatendheid en verdelen vloeistoffen gelijkmatig door een pakking. De buitenkant van zo’n pakking blijft droog zodat ook de ondergrond droog blijft. Ook in volgezogen toestand behouden de vezels hun vorm. De pakkingen worden in samengedrukte vorm opgeslagen en zetten direct uit zodra ze in contact komen met vloeistoffen.

Reageer op dit artikel