nieuws

VROM­rapport over Van der Valk Zwolle klopt niet

bouwbreed Premium

ZWOLLE ­ Het rapport van het ministerie van VROM over de veiligheid van de Zwolse vestiging van restaurant Van der Valk heeft tot onnodige onrust geleid. Dat stelt de gemeente Zwolle na eigen onderzoek naar de situatie in de horecagelegenheid.

VROM meldde in november dat in de Zwolse vestiging sprake was van een onveilige situatie omdat de zaak niet aan de brandweervoorschriften en de bouwvergunning voldeed. “Uit onderzoek door brandweer en gemeentelijke ambtenaren blijkt dat dat niet klopt. Enkele aannames uit het onderzoek zijn onjuist”, aldus wethouder J. Hagedoorn. Zo zijn de brandcompartimenten en de bereikbaarheid van het pand voor de brandweer in orde. Een van de draagconstructies voldoet niet aan de formele brandveiligheidseisen en de gebruiksvergunning is weliswaar niet actueel, maar volgens de wethouder leidt dat allerminst tot onveilige situaties. “Het rapport van VROM heeft onnodig voor opwinding gezorgd.” In een brief aan VROM wijst de gemeente het ministerie “op zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en op de onnodige en onterechte afbreuk aan het aanzien van zowel de gemeente als de Zwolse vestiging van Van der Valk”. De Zwolse Van der Valk­vestiging overweegt geen schadeclaim. “We hebben na de verschijning van het rapport wel enige tijd minder bezoekers gehad, maar we zullen geen gederfde inkomsten claimen”, zei de bedrijfsleider. (anp)

Reageer op dit artikel