nieuws

‘Verlaag aantal planschadeverzoeken’

bouwbreed Premium

‘Verlaag aantal planschadeverzoeken’

wijdemeren ­ De gemeente Wijdemeren wil het aantal planschadeverzoeken drastisch omlaag brengen. Wethouder W. Neef wil dat artikel 49 op de Wet op de ruimtelijke ordening daartoe wordt aangepast. Momenteel kunnen burgers een schadeclaim indienen als een bouwplan afwijkt van het bestemmingsplan. Voorwaarde voor een vergoeding is dat de eisende partij kan aantonen dat door het afwijkende bouwplan het woongenot of de waarde van de woning vermindert. Volgens de wethouder worden te pas en te onpas planschadeverzoeken ingediend waardoor de gemeente veel kosten moet maken. Want ook al wordt een schadeclaim afgewezen, de zaak moet wel officieel worden behandeld en dat kost geld.

Reageer op dit artikel