nieuws

Utrecht steekt geld in ouderenwoningen

bouwbreed Premium

utrecht ­ De provincie Utrecht steekt ruim acht ton in de verbetering van ouderenwoningen in tien gemeenten in het oostelijk deel van de provincie, waaronder Amersfoort en Veenendaal.

Met het geld worden 550 bestaande sociale huurwoningen beter geschikt gemaakt voor bewoning door ouderen en gehandicapten. Dat betekent onder meer het aanpassen van liften, drempelvrij maken van woningen en galerijen en verbetering van badkamers. Per woning is 2250 euro beschikbaar. De provincie draagt maximaal de helft van de verbeterkosten bij, de rest moet worden gefinancierd door de woningcorporaties. Voor de aanpassingen roept Utrecht tot 2004 een speciale subsidieverordening in het leven. Eerder had kaderwetgebied BRU al een soortgelijke regeling voor de andere gemeenten in de provincie.

Reageer op dit artikel