nieuws

Uneto­VNI wil voorstellen voor andere aanbestedingsmethodes

bouwbreed

zoetermeer ­ Uneto­VNI nodigt de overheid uit om met voorstellen te komen voor andere aanbestedingsmethodes. De branchevereniging voor installatiebedrijven denkt dat haar leden gebaat zijn bij een transparant proces.

Het rapport van de parlementaire enquête bouwnijverheid dat gisteren werd gepresenteerd, grijpt Uneto­VNI aan om een discussie te beginnen over een cultuurverandering. Structurele veranderingen en ‘nieuwe zakelijkheid’ moeten het vertrouwen in de bouwwereld weer herstellen. Een verschuiving van beoordeling op prijs naar de kwaliteit van het geleverde werk, zoals door de commissie is voorgesteld, wordt door Uneto­VNI toegejuicht. De organisatie roept branche, politiek, overheid en individuele bedrijven op zich in te spannen voor het vinden van ‘innovatieve en efficiënte oplossingen waarmee de branche de noodzakelijke stap naar een nieuwe toekomst kan zetten’.

Reageer op dit artikel