nieuws

Twentsche Kabel neemt zijn verlies in telecom

bouwbreed Premium

haaksbergen ­ Twentsche kabel heeft een voorziening van 58 miljoen euro getroffen als afwaardering van activiteiten in de telecommunicatie. Het genomen verlies heeft vooral betrekking op transacties in China.

De raad van bestuur noemt de vooruitzichten op de telecommunicatiemarkt op zowel de korte als middellange termijn onzeker. ‘Rekening moet worden gehouden met een langdurige substantiële onderbezetting van de aanwezige capaciteit.’ De afwaardering van 58 miljoen euro heeft een beperkte invloed op de balansverhoudingen van Twentsche Kabel. De solvabiliteit blijft met 45 procent hoog. De onderneming verwacht dan ook geen belemmeringen met betrekking tot de financiering van haar activiteiten de komende jaren. Dankzij de eerder genomen ingrepen heeft het resultaat van zich afgelopen maanden gunstig ontwikkeld. De onderneming rekent voor de tweede helft van het jaar op een verbetering ten opzichte van de 3,8 miljoen euro verlies die in de eerste zes maanden werd geïncasseerd op de operationele activiteiten.

Reageer op dit artikel