nieuws

Stork GLT: consortium voor lange termijn

bouwbreed Premium

Stork GLT: consortium voor lange termijn

Stork GLT (Groningen Long Term) renoveert sinds 1997 in opdracht van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) de aardgasproductielocaties van het Groninger gasveld. Het consortium is speciaal opgericht voor het werk in Groningen. Dit was één van de voorwaarden van de NAM bij de totstandkoming van het contract: de NAM wilde met slechts één gesprekspartner te maken hebben. De partners hebben zich verplicht om tot en met het einde van de contractduur (over ruim twintig jaar) deel te blijven uitmaken van het consortium. Stork GLT verwierf de order voor het eerste deel van de renovatie in 1997 na een ontwerpcompetitie met de combinaties Prescom (met onder meer NBM-Amstelland) en GLT 2000 (met Ballast Nedam). Na een nieuwe aanbesteding zijn de overige achttien clusters eveneens aan het consortium gegund. Het Stork GLT consortium bestaat uit Jacobs (het vroegere Stork Comprimo, verantwoordelijk voor de engineering), Siemens Demag Delaval (compressor), Siemens (aandrijving van de compressor), Yokogawa (instrumentatie en automatisering) en Stork Industry Services (constructie en onderhoudsmanagement). Stork Industry Services heeft zich verenigd met Stork Worksphere en Visser & Smit Bouw. De laatste twee zijn verantwoordelijk voor de elektro- en instrumentatiewerkzaamheden, respectievelijk de civiele werkzaamheden. Hoewel geen partner in het Stork GLT consortium, zijn zij wel volledig geïntegreerd in de Stork GLT organisatie.

Reageer op dit artikel