nieuws

Schoorsteen mag plat in Bergen op Zoom

bouwbreed Premium

Schoorsteen mag plat in Bergen op Zoom

bergen op zoom ­ Een meerderheid van de gemeenteraad in Bergen op Zoom is niet bereid om geld uit te trekken voor het behoud van de 70 meter hoge schoorsteen van alcoholproducent Nedalco. Het college wilde de schoorsteen graag opknappen met het bedrag van ruim 52.000 euro dat Nedalco de stad heeft geschonken voor de restauratie van de Sint Jacobspoort. Nedalco gaat daarmee akkoord, ook al is er inmiddels een sloopvergunning afgegeven voor de schoorsteen. De meeste raadsleden stemden tegen het voorstel om de schenking te gebruiken als bijdrage in de restauratiekosten voor de schoorsteen. De Vereniging Binnenstad heeft de staatssecretaris van cultuur gevraagd de schoorsteen op de monumentenlijst te zetten om zo alsnog sloop te voorkomen.

Reageer op dit artikel