nieuws

RWE voorziet bij een hoger resultaat lagere nettowinst

bouwbreed

frankfurt ­ Energiereus RWE verwacht in 2003 een nettoresultaat dat duidelijk onder het niveau van 2002 zal liggen. Het moederbedrijf van bouwer Hochtief komt met die mededeling als weerwoord op negatieve berichtgeving in Der Spiegel.

Dat meldt in stukken voor de raad van commissarissen gelezen te hebben dat de nettowinst met een half miljard euro daalt. Bovendien worden bijzondere afschrijvingen ter hoogte van 1,1 miljard euro aangekondigd. Volgens de concerndirectie in Essen is de situatie veel minder dramatisch dan gesuggereerd. De onderneming zal volgend jaar minder goed presteren vanwege de matige conjunctuur voor dienstverlening op het gebied van milieu, lagere bijdragen van Heidelberger Drück en afschrijvingen ter waarde van 1,1 miljard euro voor goodwill. Ook komen er minder inkomsten uit de verkoop van bedrijfsonderdelen. RWE verwacht dat het bedrijfsresultaat voor belastingen in 2003 met dubbele cijfers zal toenemen. Netto maakt de winst een duikvlucht. De schulden van het concern nemen eind dit jaar vanwege de nog niet afgeronde aankoop van American Water toe tot 26 miljard euro. De schuldenlast wordt in 2003 met minimaal twee miljard gereduceerd. Voorlopig staat het afstoten van Hochtief, grootaandeelhouder van Ballast Nedam, vanwege de slechte beursomstandigheden op een laag pitje.

Reageer op dit artikel