nieuws

Rechter verbiedt recreatiewoningen

bouwbreed Premium

de lutte ­ De rechtbank in Almelo verbiedt de bouw van 66 recreatiewoningen op De Luttermolen in De Lutte. Enkele bewoners van het nabijgelegen villapark De Luttermolen hebben met succes bezwaar gemaakt tegen de afgifte van een bouwvergunning door de gemeente Losser.

De rechter stelde dat er niet is voldaan aan het bestemmingsplan voor recreatiewoningen. De projectontwikkelaar heeft zes geschakelde wooneenheden in elf blokken ontworpen. De rechter erkende dat de zes wooneenheden inpandig separaat zijn ingedeeld, maar dat van de buitenkant dat niet te zien is. Daarmee kunnen deze woningen niet worden gekwalificeerd als recreatiewoning, aldus de rechter in zijn uitspraak. Het project sleept al enkele jaren. In eerste instantie had de projectontwikkelaar bij de gemeente Losser een bouwplan ingediend voor honderd recreatiewoningen. Dat vond de gemeente teveel van het goede. Toen de projectontwikkelaar begin dit jaar met een plan voor 66 woningen kwam, maakten enkele omwonenden bezwaar. Het is niet bekend of de projectontwikkelaar nog in hoger beroep gaat bij de Raad van State. De organisatie was niet voor commentaar bereikbaar.

Reageer op dit artikel