nieuws

Q Conclusies

bouwbreed

Q Conclusies

Belangrijkste conclusies en aanbevelingen

– Schade door bouwkartel bedraagt 8,8 procent – ‘Pepernoten’ staan gelijk aan geld – Minimaal zeshonderd bouwers deden mee aan kartelvorming en prijsopdrijving – Rekenvergoeding vervalt – Laagste prijs blijft criterium bij aanbestedingen – Combinatievorming niet meer vanzelfsprekend – Bouw moet stoppen met smeren en fêteren van ambtenaren – Tien tot vijftien corrupte ambtenaren – Rechter vervangt de Raad van Arbitrage – Enveloppen bij aanbestedingen gaan open – Aparte bouwminister bij het ministerie van VROM – Nederlandse Mededingingsautoriteit en Openbaar Ministerie zijn tekortgeschoten – Jorritsma en Netelenbos hebben het verkeerde voorbeeld gegeven – Korthals heeft Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd over schikking spoortunnel – Toekomst is ‘nieuwe zakelijkheid’ in plaats van huidige onderkoelde relatie

Reageer op dit artikel