nieuws

Prijzenslag Duitsland nekt glas en cement

bouwbreed Premium

wiesbaden ­ De producenten van bouwstoffen zijn in Duitsland in een ongemeen felle prijzenslag gewikkeld. Het vlakglas is in een jaar tijd bijna 11 procent goedkoper geworden. Cement daalde 7,2 procent in prijs. Het algemene niveau van de producentenprijzen lag volgens het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden in oktober 0,3 procent hoger dan een jaar geleden.

De inkopers van synthetische vezels zijn 14 procent duurder uit dan in het najaar van 2001. Polyvinylchloride steeg 5,5 procent in prijs. Voor ruw ijzer, staal, maar ook verwarmingsketels moet ruim 4 procent meer worden neergeteld. Fabrikanten van spaanplaten daarentegen ontvangen 7,1 procent minder voor hun producten dan twaalf maanden geleden. Verse beton en elektronische bouwelementen daalden ruim 4 procent in prijs.

Reageer op dit artikel