nieuws

Overbureaucratisch

bouwbreed Premium

Overbureaucratisch

Weet u waar ik van schrok bij het rapport van de parlementaire enquêtecommissie bouwnijverheid? Dat men denkt dat strengere regels de innovatie in de bouw zullen bevorderen. Dit kan nooit kloppen, want speurwerk ­ ik heb jaren aan speurwerk gedaan in een grote bouw/baggeronderneming ­ kost geld en investeringen. Als de commissie op de manier zoals nu gebeurt, de grote bedrijven om zo te zeggen een faire winstmarge verbiedt, zal het speurwerk tot een minimum dalen, met het gevolg dat we in de bouw/bagger geheel tot stilstand komen en dat is achteruitgang en verlies ten opzichte van buitenlandse bedrijven die lachen om de discussies in ons kleine landje over deze zaken. Ik vind het triest en weer eens een typisch overbureaucratisch gedoe van ons overigens aparte landje in de wereld. Wij, moeten het echt hebben van de typisch Nederlandse infrastructuur die onvergelijkelijk is ten opzichte van alle, ik zeg met nadruk, alle andere landen rondom ons en in de verre streken als Azië en Zuid­Amerika. Wij moeten gewoon doorgaan op de manier zoals Nederland groot is geworden, alleen verrijkingen van personen zwaar bestraffen, maar milder zijn ten opzichte van grote bedrijven die enige winst hard nodig hebben voor noodzakelijke, en vrijwel alleen binnen de infrastructuur van onderwijs, opleidingen en open verenigingen hier, mogelijke innovaties voor de toekomst van ons land en de landen die we willen helpen.

Reageer op dit artikel