nieuws

Opknapbeurt voor centrum Koudum

bouwbreed Premium

koudum ­ Eind volgend jaar wordt het centrum van de Friese watersportplaats Koudum aangepakt. Voor de zomer wordt al begonnen met de riolering, Het centrum is nooit integraal aangepakt waardoor de stedenbouwkundige kwaliteit de laatste jaren hard achteruit is gegaan, meent de gemeente. De bestrating vormt bijvoorbeeld geen eenheid omdat er verschillende stenen zijn gebruikt en kleinschalige gevels zijn bedekt door vergrote voorzetgevels.

Advies­ en ingenieursbureau Grontmij begeleidt de gemeente bij het opstellen van het definitieve plan. Welke aannemers erbij worden betrokken en hoeveel geld de herstructurering gaat kosten is nog niet bekend. De uiteindelijke investering is afhankelijk van de medewerking van betrokken eigenaren van winkels en woonhuizen.

Reageer op dit artikel