nieuws

Onderzoek naar bouwkavels

bouwbreed Premium

maastricht ­ Burgemeester Leers van Maastricht laat een diepgaand onderzoek instellen naar mogelijk gerommel met de verdeling van 41 bouwkavels in het plan Vroendael in Maastricht. Daarvoor hadden zich driehonderd gegadigden ingeschreven. Projectontwikkelaar Grouwels Daelmans heeft 21 van die kavels aan vrienden en bekenden vergeven, de rest werd verloot.

Bovendien zouden de onderhands vergeven kavels op de mooiste plekken staan, en goedkoper aangeboden zijn dan de verlote kavels. Een woordvoerder van Grouwels Daelmans bevestigt dat ruim de helft van de kavels is weggegeven voor de loting, maar zegt dat dit mocht. Hij is zich van geen kwaad bewust. Maar Leers reageert als door een wesp gestoken, en wil de onderste steen boven halen. Volgens oppositiepartij D66 in de raad, die hierover vragen gaat stellen, zijn duidelijke afspraken gemaakt over de uitgifte van de schaarse bouwkavels in de stad. De projectontwikkelaar zou die afspraken aan zijn laars hebben gelapt. Bevoordeeld zouden onder meer de voormalige fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad zijn, evenals een topambtenaar van de gemeente. Zij zouden tonnen aan euro’s minder hebben betaald dan mensen die moesten loten.

Reageer op dit artikel