nieuws

Normen uitvoering douchebak en bidet

bouwbreed Premium

Normen uitvoering douchebak en bidet

delft ­ Douchebakken en bidets moeten van een CE­markering worden voorzien. De Ontwerp NEN­EN 14527 en Ontwerp NEN­EN 14528 regelen het bijbehorende onderzoek. NEN­EN 14527 is bedoeld voor huishoudelijke douchebakken en regelt de duurzaamheid van het materiaal en de schoonmaak ervan. Aanvullende eisen moeten op termijn gevaarlijke stoffen uit het materiaal van de douchebak weren. De Europese Commissie stelt geen eisen aan de slipvastheid. Omdat uitglijden in een douchebak toch een reëel gevaar is, wordt een waarschuwing in de vorm van een bijlage aan de norm toegevoegd. Ook bidets moeten over twee jaar van een CE­markering worden voorzien. De eisen zijn beperkt: bidets moeten een kracht van 4 kilonewton kunnen weerstaan en een liter water moet goed weg lopen. NEN­EN 14528 regelt de benodigde tests.

Reageer op dit artikel