nieuws

Noodreparatie aan brug Maastricht

bouwbreed Premium

Noodreparatie aan brug Maastricht

maastricht ­ De pas aangepaste Wilhelminabrug in Maastricht dreigt letterlijk uit zijn voegen te scheuren. De gemeente begon gisteren met noodmaatregelen om verder ‘scheuren’ van zo’n voeg te voorkomen. In verband met de aanleg van het Markt­Maasproject moesten de beide afritten van de brug eind vorige maand een stuk zakken. Nadat deze klus geklaard was, sloegen buschauffeurs alarm, omdat ze een voeg met steeds meer getril en kabaal passeerden. Mogelijk staat deze voeg onder spanning. De in elkaar vallende ijzeren grepen blijken te verschuiven. Tussen deze grepen groeit een hoogteverschil, soms al van een centimeter. Inmiddels ruziën Rijkswaterstaat en de gemeente wie voor de schade moet opdraaien. De gemeente vindt dat RWS dat moet doen, maar RWS gooit die bal terug naar de gemeente. Maastricht wil de uitkomst van dit gekibbel niet afwachten.

Reageer op dit artikel