nieuws

Nieuwbouw centrum voor biotechnologie

bouwbreed

maastricht ­ In Maastricht komt een nieuw gebouw van het Biotechno Trade Centre (BTC). Dat BTC zal gaan fungeren, zowel fysiek als virtueel, als een Europees businesscentrum ten behoeve van de biotechnologie­industrie.

Het BTC is een soort makelaar tussen industrie en wetenschappelijk onderwijs. Het bemiddelt in onderzoek van wetenschapscentra in de regio Aken­Maastricht­Luik op het gebied van biotechnologie. Het BTC wordt gedragen door de academische ziekenhuizen en universiteiten van Maastricht, Luik, Aken en Diepenbeek, evenals door onderzoeksinstituten CARIM en Nutrim van de Universiteit Maastricht. Ook de Industriebank LIOF, de brancheorganisatie NIABA en BioPartner hebben bemoeienis met het BTC. Er zijn volgens een woordvoerder van het academisch ziekenhuis Maastricht (AZM) in Nederland wel meer van dergelijke centra, maar Maastricht krijgt als eerste een echt BTC­gebouw dat komt te liggen aan de A2 vlakbij de Universiteit Maastricht en het AZM. Bovendien is het BTC in Maastricht internationaal georienteerd, in tegenstelling tot de andere Nederlandse BTC’s, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel