nieuws

Nieuw type trekker voor zwaar transport

bouwbreed Premium

veendendaal ­ Van der Vlist Speciaal­ en Zwaartransport in groot­Ammers heeft een nieuw type trekker voor het vervoer van grote grondverzetmachines in gebruik genomen. De Ginaf G5245 is een nieuw chassis, gebaseerd op de eerste toepassing van de Ginaf Smart­Axle, een as­unit voor de uitbreiding van de assenstelsels van standaard trucks.

De Smart­Axle is ingebouwd in een chassis 8×4 van DAF. Het resultaat is een 10×4­aangedreven trekker met een toegestane schoteldruk van maximaal 38 ton. De draagcapaciteit van het vijfassige chassis van de G5245 maakt het mogelijk een vier­assige dieplager of oplegger direct, dus zonder dolly, aan de trekker te koppelen. Van der Vlist gaat het voertuig gebruiken voor het vervoer van ultra­zware bouw­ en grondverzetmachines in diverse Europese landen.

Reageer op dit artikel