nieuws

Mogelijk meineed in smeergeldzaak

bouwbreed Premium

Mogelijk meineed in smeergeldzaak

BREDA ­ Tijdens de rechtszaak tegen gemeenteraadslid A. Roosenboom uit Bergen op Zoom is bouwopzichter P.L. gearresteerd op verdenking van meineed. Roosenboom zou in 1996 als wethouder in de gemeente Halsteren hebben gerommeld met de uitgiften van bouwkavels. Bij een van de uitgegeven kavels zou de naam van de koper tegen betaling zijn vervalst. Ook zou het raadslid vorig jaar iemand hebben voorgespiegeld ambtenaren van gemeente en provincie te kunnen omkopen om een bouwvergunning te verkrijgen. In ruil voor die vergunning zou Roosenboom 5000 gulden hebben gevraagd. Van dat laatste bestaat een bandopname van een telefoongesprek, die is doorgespeeld naar justitie, waardoor de zaak is gaan rollen. Bouwopzichter L. ontkende tijdens de zitting 1000 gulden als steekpenning te hebben betaald. Bij de politie gaf L. het betalen van smeergeld echter wel toe in een door hem ondertekende verklaring.

Reageer op dit artikel