nieuws

Moes Bouwbedrijf schrapt 120 banen

bouwbreed Premium

Moes Bouwbedrijf schrapt 120 banen

nijkerk ­ Moes Bouwbedrijf schrapt 120 van de 710 banen. Met de sanering reageert de directie op de stagnatie in de woning­ en utiliteitsbouw. Besloten is tevens het hoofdkantoor in Nijkerk te sluiten en de activiteiten voortaan te concentreren op de locaties Zwolle en Almere. Moes verwacht dit jaar op een omzet van 130 miljoen euro na belastingen 8,5 miljoen euro verlies te boeken. Vanaf gisteren worden met de betrokken personeelsleden gesprekken gevoerd over de afvloeiing. Moes Bouwbedrijf hoopt na de drastische sanering in 2003 weer voldoende op koers te liggen om winst te maken. De directie acht een stijging van de activiteiten tot 160 miljoen euro omzet goed mogelijk. De prognose is dat het bedrijf na de rode cijfers in 2002 snel weer uit het dal klimt om in 2003 weer een winst te realiseren van 3,5 miljoen euro voor belastingen. Moes Bouwbedrijf heeft momenteel een orderportefeuille ter waarde van een half miljard euro.

Reageer op dit artikel