nieuws

Jo Coenen uit project Maasboulevard Venlo

bouwbreed Premium

Jo Coenen uit project Maasboulevard Venlo

venlo ­ Rijksbouwmeester Jo Coenen is niet langer supervisor van het plan Maasboulevard in Venlo. Hij heeft zich teruggetrokken nadat er commotie over zijn positie was ontstaan. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. Jo Coenen mag als Rijksbouwmeester niet ook supervisor zijn, want dan zou hij zijn eigen projecten kritisch moeten beoordelen, aldus de woordvoerder van de gemeente Venlo. Coenen had volgens de woordvoerder daarom geprobeerd het supervisorschap te parkeren bij het architectenbureau van zijn broer Geert, maar leden van de gemeenteraad hadden kritiek daarop. Ook architectenbureau Coenen heeft zich teruggetrokken uit het plan Maasboulevard. Venlo wil af van de vervallen en verloederde havenkade, omdat het een bolwerk van drugshandel en criminaliteit is. De woningen en winkels aan deze kade worden momenteel gesloopt en dan wil Venlo op die plek een Maasboulevard bouwen met een parkeergarage, winkels en 160 huur­ en koopappartementen.

Reageer op dit artikel