nieuws

Gemaal moet nieuwe wijk drooghouden

bouwbreed Premium

coevorden ­ Waterschap Velt en Vecht laat een gemaal bij Coevorden bouwen zodat bewoners van nieuwbouwwijk Ossehaar droge voeten houden. Verder worden er veel retentievijvers aangelegd. De maatregelen zijn nodig omdat de wijk in een laag gebied wordt gebouwd en wateroverlast dreigt.

“De beslissing om de wijk op deze locatie te bouwen is jaren geleden al gemaakt. Maar uit wateroogpunt gezien, is het geen logische keuze geweest”, vertelt M. Slagter van het schap. “Het gaat om een laag gebied waar veel water naartoe stroomt. De gemeente had echter geen keuze, zegt ze. Als waterschap moeten we nu allerlei maatregelen nemen om de wijk droog te houden. Wij pleiten er daarom voor dat er bij het maken van toekomstige nieuwbouwplannen beter naar het waterbeheer wordt gekeken. Als de locatiekeuze vandaag moest worden gemaakt, was er waarschijnlijk voor een andere plaats gekozen.” Wat voor Ossehaar geldt, geldt ook voor de nieuwbouwwijk Stroomdal in Schoonebeek. De gemeente Coevorden erkent de waterproblematiek en zoekt bij het invullen van de resterende bouwfases naar hoger gelegen terrein. De bewoners hoeven zich nergens zorgen om te maken, stelt het schap. Wel organiseert men in januari organiseert een informatieavond om hen de ontstane situatie uit te leggen. 

Reageer op dit artikel