nieuws

Gelderland: strenge controle op subsidie

bouwbreed Premium

Gelderland: strenge controle op subsidie

arnhem ­ Gelderland gaat vanaf 1 januari streng toezien op de sloop van stallen die met subsidie uit de Ruimte voor Ruimteregeling worden afgebroken. Door middel van steekproeven zal één op de vier agrarische bedrijven die aan de regeling deelnemen, worden gecontroleerd. De controleurs kijken of de stallen die gesloopt zouden worden ook echt worden gesloopt en of ze op de juiste manier worden afgebroken, met name met het oog op asbest. Daarnaast wordt gecontroleerd of stallen die mogen blijven staan niet voor oneigenlijke doelen, zoals bewoning of stalling, worden gebruikt. Door de grote belangstelling van veehouders voor het gesubsidieerd slopen van stallen, komt al volgend jaar een einde aan de regeling Ruimte voor Ruimte. Deze provincieregeling beoogt het verminderen van de intensieve veehouderij in Gelderland. De subsidies voor de beëindiging van 1750 bedrijven zijn betaald uit extra woningbouw waarvoor gemeenten toestemming kregen van de provincie.

Reageer op dit artikel