nieuws

Geld kerstcadeaus voor goede doel

bouwbreed Premium

zwolle ­ De Zwolse Schagen Groep heeft besloten dit jaar haar zakelijke relaties geen kerstgeschenken meer te sturen. In plaats daarvan besteden ze het geld aan een goed doel. Het centrum ’t Gooseveld uit Zwolle, waar kinderen met psychiatrische problemen worden behandeld, is dit jaar de gelukkige.

“We kregen de laatste jaren steeds meer berichten dat bedrijven liever geen grote kerstpakketten meer wilden ontvangen”, meldt directeur T. Bouwhuis van Wegenbouwbedrijf Salverda, onderdeel van de Schagen Groep. “Overheidsbedrijven ontvangen liever geen presentjes van relaties.” Hoe hoog de donatie precies is wil Bouwhuis liever niet zeggen. Inmiddels heeft het bedrijf besloten ook volgend jaar een extra kerstbijdrage te geven aan een lokale instelling. Werknemers van de Schagen Groep zelf hoeven volgens directeur Bouwhuis niet te vrezen voor hun kerstpakket. En wat te doen met de treurende zakenrelaties? “Die krijgen allemaal een kerstkaart, want we wensen ze natuurlijk wel het allerbeste.”

Reageer op dit artikel