nieuws

Extra zorg voor bommen bij aanpassing Twentekanaal

bouwbreed Premium

arnhem ­ Bij de aanpassing van het Twentekanaal tussen Lochem en Goor zal extra rekening worden gehouden met de aanwezigheid van munitie uit de Tweede Wereldoorlog.

De uitgestelde aanbesteding van werk vindt plaats op 24 januari. In een notitie heeft Rijkswaterstaat vastgelegd welke bijzondere stappen zijn gezet om de aannemer in staat te stellen het werk op verdachte locaties verantwoord uit te voeren. De aanbesteding van de verbreding en verdieping van het Twentekanaal stond aanvankelijk op de agenda voor 5 juli 2001. De Vereniging voor Explosieven Opsporing (VEO) maakte bezwaar tegen het onderdeel in het bestek over de verwijdering van explosieven. In het vroege voorjaar van 1945 rukten de geallieerden via de Achterhoek en Twente op naar de IJssel en was het Twentekanaal fel omstreden. Zowel de VEO als brancheorganisatie Vianed legden bij het Adviescentrum Aanbestedingen vanwege het bestek een klacht neer en eisten nader bodemonderzoek. Daarop besloot Rijkswaterstaat tot uitstel van de aanbesteding.

Reageer op dit artikel