nieuws

Eurowoningen bouwt alles met politiekeurmerk

bouwbreed

Eurowoningen bouwt alles met politiekeurmerk

rotterdam ­ Projectontwikkelaar Blauwhoed Eurowoningen bouwt vanaf januari komend jaar alle woningen onder het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hiermee is Eurowoningen de eerste projectontwikkelaar in Nederland met politiekeurmerk­erkenning. Vandaag tekenen de ontwikkelaar, de Rotterdamse politie en het beheersinstituut Politiekeurmerk Veilig Wonen hier een convenant over. Volgens Eurowoningen is de erkenning een stap op weg naar een veiliger samenleving. Bij woningen die voldoen aan de eisen van het keurmerk is de kans op inbraak 95 procent kleiner. Daarnaast is de kans op vandalisme, vernielingen, autokraken en fietsendiefstallen in keumerkwijken eveneens kleiner. Met de erkenning loopt de ontwikkelaar vooruit op het beleid in de kabinetsnota Naar een veiliger samenleving. Daarin staat dat alle nieuwe woningen vanaf 2004 moeten voldoen aan het politiekeurmerk. Voor de kopers van woningen zit er een voordeeltje aan in de vorm van korting op de premie die veel verzekeraars geven. Voor woningen die Blauwhoed Eurowoningen voor andere bouwers neerzet, zal het bedrijf nadrukkelijk aanraden de woningen te laten voldoen aan het politiekeurmerk.

Reageer op dit artikel