nieuws

Europese subsidie voor verbetering Zeeuwse kust

bouwbreed Premium

den haag ­ De provincie Zeeland ontvangt van de Europese Commissie een subsidie van ruim 1,6 miljoen euro voor projecten die de Zeeuwse kust moeten verbeteren. De kosten van de verschillende projecten bedragen ruim 3,3 miljoen euro in totaal.

In de gemeenten Oostburg en Veere worden de duinovergangen en strandtoegang voor gehandicapten verbeterd. Een belangrijk onderdeel van de investeringen in Veere gaat op aan het onderzoek naar de douchevoorzieningen. De gemeente wil de verspreiding van de legionellabacterie voorkomen en is hard op zoek naar een systeem hiervoor. Als zo’n systeem wordt gerealiseerd dan dient dit als voorbeeld voor Europese stranden. Waterschap Zeeuwse eilanden besteedt het geld aan een parkeervoorziening voor driehonderd auto’s. Hiermee moet er een eind komen aan ongewenste autoverkeer in het beschermde natuurgebied. De provincie Zeeland zal het geld ook besteden aan het versterken van de duinen. De subsidie is mogelijk in het kader van het SAIL­project dat onderdeel is van het Europese programma Interreg III B voor Noord­West Europa. Het programma richt zich op de samenwerking op het gebied van ruimtelijke ordening in Europa. SAIL (Schema d’Amenagement Integre du Littoral) gaat in op het beheer van de kustgebieden. Er doen veertien partners mee.

Reageer op dit artikel