nieuws

Eén centrum in regio voor bouwpraktijk

bouwbreed Premium

den haag ­ Eén regionaal opleidings­ en trainingscentrum voor de bouw waarin theorie en praktijk samengaan. Dat is het idee achter het Integraal Praktijkcentrum dat in september volgend jaar in Nijmegen van start gaat. Leerlingen kunnen er kennis maken met de verschillende facetten van de bouw en tegelijk hun ervaring opdoen in de prakijk bij de aangesloten bedrijven.

Het centrum wordt ondergebracht bij de BORN­Bouwopleiding. Het bestaande gebouw zal worden vergroot en verder uitgebreid. Directeur G. Robben van BORN: “Wij willen zoveel mogelijk rechtstreeks contact met de bouwbranche bevorderen. Onlangs hebben wij hiervoor een convenant gesloten met een aantal partijen en we hopen dat het daar niet bij blijft.” De partijen die tot nu toe deelnemen zijn: BORN Bouwopleiding, Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Timmerindustrie, Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Meubelindustrie en Interieurbouw, afdeling Bouw/Hout/Interieur, Examencentrum Meubelindustrie en Interieurbouw, STEP (Stichting Ergonomie & Preventie).

Reageer op dit artikel