nieuws

De Liemers uit Didam failliet verklaard

bouwbreed Premium

arnhem ­ Bouwbedrijf De Liemers uit Didam is failliet verklaard. Dit heeft een woordvoerster van de onderneming bevestigd. De ruim dertig personeelsleden zitten sinds kort thuis.

De reden voor het faillissement is vooralsnog niet geheel duidelijk. De Liemers weigert verder op de zaak te reageren. Vakbondsman L. Melissen van FNV Bouw stelt dat er over de oorzaak binnen de directie van het bedrijf ‘tegenstrijdige verklaringen’ bestaan. Zo zou het bedrijf failliet zijn gegaan omdat opdrachtgevers, onder wie aannemersbedrijf Welling uit Didam, hun rekeningen niet hebben betaald. Maar dit wordt tegelijkertijd door anderen binnen de bouwonderneming ontkend, aldus Melissen. Volgens de FNV heeft De Liemers nog begin vorige week een ultimatum naar Welling gestuurd, waarin wordt opgeroepen om de nota’s te betalen. Adjunct­directeur H. Otten van Welling stelt dat zijn onderneming altijd alle facturen heeft voldaan. Otten zegt dat door de beschuldiging van de kant van De Liemers de goede naam van zijn bedrijf wordt ‘besmeurd’.

Reageer op dit artikel