nieuws

Commissie­Vos velt oordeel over bouw

bouwbreed

den haag ­ Morgen velt de parlementaire enquêtecommissie bouwnijverheid haar oordeel over mogelijke malversaties in de bouwwereld. Kernvraag is in hoeverre de commissie het ‘pepernotengeld’ uit de schaduwboekhouding wil verhalen op de sector. Rijksopdrachtgevers zouden jarenlang veel te veel hebben betaald voor projecten.

Minister De Boer (verkeer) liet afgelopen maandag in de Tweede Kamer al weten te studeren op de mogelijkheden om dat geld terug te vorderen. Wat dat betreft ligt ook een sleutelrol weggelegd voor de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De kartelpolitie kan boetes opleggen tot 10 procent van de jaaromzet van een bedrijf. Voorzitter Vos van de enquêtecommissie zal het rapport morgen presenteren. In een interview met Cobouw begin dit jaar was haar eerste indruk van de bouw dat het een gesloten wereld is met een eigen cultuur en eigen gebruiken. Zij constateerde dat contacten buitengewoon belangrijk zijn in de sector waarbij bouwers de neiging hebben om elkaar in bescherming te nemen. Na de presentatie is bekend of zij gelijk had.

Reageer op dit artikel