nieuws

Britten investeren 9 miljard in wegen

bouwbreed Premium

londen ­ De Britse regering investeert ruim 9 miljard in de verbreding van de belangrijkste snelwegen en andere wegenprojecten. Minister van transport Darling hoopt daarmee de grootste knelpunten op te lossen. Hij geeft echter toe dat het gezien de planprocedures zeker tien jaar zal duren voordat alle projecten klaar zijn.

Opvallend is de bouw van een 2 kilometer lange tunnel onder Stonehenge in het kader van de verdubbeling van de weg tussen Londen en het zuidoosten van het land. Daarnaast komt er geld voor 55 nieuwe parkeer­en­reisterreinen rond de grote steden, 1000 kilometer nieuwe fietspaden en de aanpak van 5500 kilometer aan plaatselijke wegen. Het sneltramnet in Manchester, dat een groot succes is, krijgt er twee nieuwe lijnen bij en er wordt nu ook in Liverpool een tramnet aangelegd.

Reageer op dit artikel