nieuws

Bridgestone beveiligt vrachtwagenband

bouwbreed

Bridgestone beveiligt vrachtwagenband

den haag ­ De Bridgestone Corporation ontwikkelde de Aircept, een veiligheidssysteem voor zijn extra brede bandenserie Greatec die in 2000 op de markt kwamen. Band en de velg van deze vrachtwagenreeks wegen minder dan conventionele banden en velgen. Een transporteur kan de bestaande wielen vervangen door het systeem van Bridgestone. Een enkele band stelt echter hogere eisen aan de drukveiligheid dan een dubbele. Daarvoor wordt de Aircept (Assistant Inner Ring interCEPTor) om de velg gelegd en zo ondergebracht in een Greatec­band. Het systeem werkt in combinatie met een drukmonitor. Die waarschuwt de bestuurder als de druk uit een band wegvalt. Tegelijk zet de Aircept uit en draagt de belasting die op het wiel staat. De band wordt gevuld met de uitzettende Aircept en zorgt er zo voor dat de bestuurder de vrachtwagen veilig aan de kant kan zetten.

Reageer op dit artikel