nieuws

Bouwbedrijf STB iets te uitbundig in skybox NAC

bouwbreed Premium

breda ­ Voetbalclub NAC wisselt de skyboxen van gemeente Breda en Select Totaal Bouw (STB) om. Het bouwbedrijf uit Etten­Leur kreeg het met een van NAC’s belangrijkste sponsors OZ Zorgverzekeringen aan de stok omdat tijdens de wedstrijd de feestjes bij STB wat te uitbundig werden gevierd.

De verzekeringsmaatschappij wilde van de luidruchtige buur af en dwong begin deze maand NAC om het sponsorcontracten met STB op te zeggen. Met de verhuizing houdt NAC de sponsor alsnog binnen. NAC wil over de episode niets kwijt. “Deze zaak zit zo ingewikkeld in elkaar dat we hebben besloten om het zoveel mogelijk buiten de media om af te te handelen”, laat een woordvoerster van de voetbalclub weten. Gemeente Breda zegt dat de skyboxruil op verzoek van de voetbalclub tot stand is gekomen. “Het was voor NAC een manier om een moeilijke situatie op te lossen. Daarom hebben we er aan meegewerkt.” Belangrijke voorwaarde voor het stadsbestuur was dat de nieuwe ruimte niet slechter zou zijn dan de skybox die de gemeente aanvankelijk had. Directeur J. Nuijten van STB betreurt de negatieve gang van zaken. “Het had allemaal makkelijk anders gekund.” De ondernemer is gelukkig met zijn nieuwe unit. “Onze nieuwe buren Oranjeboom hebben voor de eerste wedstrijd al een tap ter beschikking gesteld, die zat er namelijk niet in. Wij willen onze faam en naam van een gezellig feest wel hoog houden.” Daarnaast moet de skybox van de gemeente wel verbouwd worden. De STB­directeur vindt de inrichting wat sober. Voor de gemeente ziet Nuijten ook voordelen. “Die zitten de komende wedstrijd in een prachtige unit met tap”.

Reageer op dit artikel