nieuws

Bouw Waalsprong in voorjaar hervat

bouwbreed Premium

Bouw Waalsprong in voorjaar hervat

NIJMEGEN ­ De bouw van de nieuwe Nijmeegse wijk Waalsprong wordt in maart of april van 2003 hervat. Dit meldt een gemeentewoordvoerder. De Raad van State keurde de aangepaste plannen van Nijmegen dinsdag goed. De aanleg van de Waalsprong ligt op last van de Raad van State sinds mei 2001 stil. Nijmegen zou de procedures niet zorgvuldig hebben doorlopen. Bovendien wil het Rijk de Waal bij de stad verruimen om dijkdoorbraken en overstromingen in de toekomst te voorkomen. De daarvoor noodzakelijke dijkverlegging vindt plaats waar Nijmegen een deel van de woningen van de nieuwe wijk had gepland. De Waalsprong komt op de noordoever van de Waal bij Lent, tussen Oosterhout, de A15 en Ressen. De wijk voorziet Nijmegen van 12.000 nieuwe woningen, waarvan er al duizend zijn gerealiseerd. In 2015 zouden er 30.000 mensen moeten wonen.

Reageer op dit artikel