nieuws

Besluit IJzeren Rijn half jaar uitgesteld

bouwbreed Premium

Besluit IJzeren Rijn half jaar uitgesteld

roermond ­ Het besluit over de IJzeren Rijn is uitgesteld tot de zomer. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het uitstel met ruim een half jaar heeft te maken met de val van het kabinet en de aanstaande verkiezingen in België. Overigens is het zelfs niet zeker dat in de zomer van 2003 een besluit kan worden genomen over de IJzeren Rijn. Het ontwerp­tracébesluit wordt niet zoals gepland in januari 2003 ter visie gelegd. Ook een aantal geplande informatiebijeenkomsten in Weert en Cranendonck zijn uitgesteld. Voor een besluit over de spoorverbinding tussen Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied is een kabinetsstandpunt nodig, en dat is er nog niet. Dat moet wachten op een nieuw kabinet. Ook is er nog geen overeenstemming over het tracé en de financiering met de Belgen. De zuiderburen wachten ook eerst nieuwe verkiezingen af in het voorjaar. Pas daarna komt de IJzeren Rijn weer op de agenda.

Reageer op dit artikel