nieuws

‘Besluit Fun City vrij van corruptie’

bouwbreed Premium

bergen op zoom ­ Er is geen sprake van corruptie geweest bij de politieke besluitvorming over Fun City, een grootschalig recreatiecomplex in Bergen op Zoom ter waarde van 100 miljoen euro. Dat concludeert een onafhankelijke commissie die in opdracht van burgemeester Van der Velden onderzoek deed.

Dat gebeurde nadat commotie was ontstaan over de vergoeding die twee raadsleden ontvingen van speelautomatenfabrikant Orion. Dit bedrijf heeft Tranchant, de ontwikkelaar van Fun City, geholpen bij de planvorming. Er is geen reden om aan te nemen dat Fun City het zonder de giften had moeten afleggen tegen een van de andere plannen, meent de commissie. Niettemin vindt zij het optreden van een van de twee raadsleden ‘ongelukkig’ en dat van de partij van het andere raadslid ‘onbehoorlijk’. De bestaande integriteitscode in Bergen op Zoom moet worden aangepast.

Reageer op dit artikel