nieuws

Bam haalt 247 miljoen uit emissie

bouwbreed Premium

Bam haalt 247 miljoen uit emissie

bunnik ­ De Koninklijke Bam Groep heeft bruto 247 miljoen opgehaald met de emissie van aandelen en certificaten van preferente aandelen. Dit bedrag is inclusief een zogenoemde greenshoe­optie die het bedrijf ING Investment Banking had gegeven voor 450.000 extra nieuwe gewone aandelen. Die optie is door ING uitgeoefend. In totaal heeft Bam nu 3.450.000 nieuwe gewone aandelen uitgegeven tegen een prijs van 13,75. De opbrengst daarvan is nu 47,4 miljoen euro. Daarnaast zijn 9,5 miljoen certificaten van converteerbare en niet­converteerbare cumulatief preferente aandelen uitgegeven voor een prijs van 21 euro. De opbrengst daarvan is bijna 200 miljoen euro. Bam gebruikt de netto­opbrengsten van de uitgifte voor de gedeeltelijke aflossing van het overbruggingskrediet voor de aankoop van HBG.

Reageer op dit artikel