nieuws

Bagger probleem voor zeehavens Noorden

bouwbreed Premium

Bagger probleem voor zeehavens Noorden

GRONINGEN/HARLINGEN ­ De noordelijke zeehavens komen in grote financiële problemen als ze worden verplicht baggerslib op land op te slaan. Dat hebben bestuurders van deze havens gezegd tijdens een presentatie in Groningen. Momenteel kunnen de havens van Delfzijl, Eemshaven, Lauwersoog en Harlingen specie uit vaargeulen en havenbekkens nog in de Waddenzee storten. Het Rijk werkt echter aan nieuwe normen waardoor dat nog maar ten dele mogelijk blijft. Die maatregel betekent dat meer slib naar speciale depots op het land zal moeten. Dat brengt aanzienlijke kosten mee. Volgens de burgemeester moet de haven van Harlingen zelfs worden gesloten als er geen oplossing komt voor de opslag van slib.

Reageer op dit artikel